Prodaja sredstava za oralnu higijenu

Kod nas možete kupiti profesionalna sredstva za oralnu higijenu po pristupačnim cenama uz stručan savet i konsultaciju!

 

                        

 

 

 
 
 
 
 
 

Ko je na mreži: 5 gostiju i nema prijavljenih članova

 

 

Decija i preventivna stomatologija

 

Preventivna stomatologija

Da postoji tesna veza izmadju bolesti u usnoj duplji i drugih zdravstvenih problema (bolesti srca, dijabetes, očne bolesti...) pokazala su brojna istrazivanja. Vilica,  zubi i uvid u njihovo stanje može da bude "prozor" u opšte stanje organizma. Možemo da Vam u sklopu zubne ordinacije pružimo potpunu zaštitu zuba i vilice. Informisanje, obuku i preventivu. Zubar će obaviti detaljan i kompletan stomatoloski pregled, obavestiti Vas o stanju Vaših zuba i usta, savetovati i naći način kako da se problem reši i kako da se ne ponavlja.

Najznačajnije tkivo za oralno zdravlje jeste potporno tkivo - paradoncijum. Stomatologija je gledajući iz tog ugla " biološka arhitektura" čiji je zadatak da obezbedi snažnu i zdravu potporu denciji za neiscrpne mogućnosti u rešavanju stomatoloskih problema. Da bi ste naučili da na odgovarajući način vodite računa o Vašim zubima i desnima u našem stomatološkom centru svakodnevno se bavimo obukom pacijenata.

 

  • decija i preventivna stomatologija
  • uklanjanje mekih naslaga
  • zalivanje fisura
  • beljenje zuba (splint metoda- trej metoda)
  • ultrazvucno uklanjanje konkrementa (kamenca) i pigmentacija
  • lečenje kanala korena zuba
  • prevencija

  

Deciji stomatolog

U trudnoći počimnje briga o zdravlju zuba vaših mališana. Prema tome trebalo bi da znate činjenice:

  • Prvo - po nicanju prvog mlečnog zuba pravo je vreme za prvu posetu stomatologu
  • Drugo - ukoliko su nastali prvi karijesi (a vi ste to prevideli) želja deteta za posetama stomatologu zavisiće od prvog iskustva.

Mi imamo dosta iskustva, volje i znanja. Dopustite da preuzmemo brigu o zdravlju zuba Vaše dece baš mi! Za uspeh, naravno potrebna nam je vaša pomoć i saradnja. Našom saradnjom najveći dečiji strahovi biće otklonjeni jer mi ćemo Vas naučiti kako da pripremite dete za prvu posetu - šta treba da mu kažete, a šta ne. Veliku pažnju pridajemo sprečavanju mogućnosti nastanka najčešćih kvarova. Motivaciji dece za pravilno održavanje higijene zuba i usta. Kao i na preventivno zalivanje fisura stalnih zuba i fluorisanje.


Zalivanje fisura

Izvodi se na prvim stalnim zubima, šesticama koje se pojavljuju u šestoj godini života. Na ovim zubima brzo dolazi do kvarova jer je njihovo čišćenje otežano. Ovi zubi imaju izražene fisure tj. kvržice i jame na griznim površinama. Njihovo zalivanje se radi baš iz ovih razloga. Fisure se popunjavaju  tečnim kompozitom sa fluorom.


Fluorizacija (fluorisanje)

Zubi se fluorišu dva puta godišnje. Postupak je jednostavan, interesantan za decu i bezbolan. Fluor koji je u obliku gela, visokokoncentrovan, nanosi se u gumene kašike i aplikuje u usta. Postupak traje pet minuta.

 

 

Korisnici ocene:  / 0
LošeOdlično 

Preporucite nas !

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest